Размазаното в Пловдив БМВ с двама 20-годишни вътре буквално е летяло

39116_5

БМВ-то, катастрофирало в неделя вечер в Пловдив, се е движело с повече от 100 км/ч., пише Plovdiv24.bg, позовавайки се на запознати.

Според тях материалните щети по автомобила са толкова големи именно заради многократното превишаване на максималната разрешена скорост в населено място, а именно 50 км/ч.

Истинско чудо е, че двете 20-годишни момчета не само са оживели, но и са освободени от болницата без тежки травми.

Най-вероятната причина за възникване на инцидента е точно превишената скорост и загубата на контрол върху управлението на беемвето.

Вследствие на сблъсъка буквално е отсечен стълб от уличното осветление, паднала е и част от контактната тролейбусна мрежа по булевард „Македония“.

Това доведе тази сутрин до затваряне на част от пътната артерия, което пък предизвика недоволство на стотици шофьори, тръгнали тази сутрин към работните си места.

Официално от пресцентъра на ОД МВР:

Катастрофа с материални щети и двама леко пострадали е възникнала снощи около 23.30 ч. на бул. „Македония“ в Пловдив. По първоначални данни поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол от 20-годишния водач лек автомобил БМВ се врязал в стълб на уличното осветление. Шофьорът е тестван за алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни.

Той и негов спътник на същата възраст са прегледани в болница и освободени за домашно лечение. Случаят е отработен по административен ред. Днес е създадена организация за разчистване на пътното платно в участъка на произшествието. До приключване на работата автомобилите се пренасочват по обходни маршрути от полицейски екипи.