Мъри даде пример, а Хубчев кога?

мъри станимир стоилов

Днес стартира кампанията за подновяване на членските карти – „Аз съм Левски“. От „сините“ изразиха надежда бройката на притежателите да се увеличи двойно – сега е около 20 000. Набраните средства ще отидат за погасяване на най-належащите плащания, а те не са едно и две. Феновете на Левски спасиха клуба си преди година и половина, едва ли има съмнение, че ще го направят и сега. От „Герена“ обещаха най-важното – прозрачност. В лицето на новия изпълнителен директор Иво Ивков и треньора Станимир Стоилов едва ли има привърженик, който да има съмнение, че този път това обещание ще бъде спазено, предава gong.bg.

Самият Мъри даде личен пример как се помага на любимия отбор – закупи си златна членска карта.

Стана ясно и какво е едно от най-належащите плащания на „сините“ – дългът към НАП. Част от парите, постъпили от членски карти, ще се използват за изчистването му. Известно е, че има и друго много важно плащане, което трябва да бъде направено в близките месеци – това към бившия треньор на Левски Петър Хубчев и екипът му. Предполага се, че част от средствата, събрани от кампанията „Аз съм Левски“ ще отиват и по това направление. Преговорите там са трудни, признаха от „Герена“. Столичани трябва да се издължат на наставника в срок, за да не увисне лиценза на клуба за следващия сезон.

Стоилов днес нагледно показа как се помага на Левски. Излишно е да питаме дали Петър Хубчев, който е и бивш футболист на Левски с над 120 мача, има такава. Отговорът е ясен.

Бившият национален селекционер подписа с германския си паспорт, за да може да има гаранции, че ще си получи всичко дължимо по договора. В крайна сметка това и ще се случи. Компромис в името на клуба така и не бе направен. Поне до момента….

На пресконференция на 26 август 2020 година тогавашният изпълнителен директор Павел Колев обяви: „Няма как Хубчев да е подписал договор с Левски с друг паспорт, освен с германския, защото той няма български паспорт“. Любопитни разкрития, макар и същият Павел Колев няколко месеца упорито да твърдеше, че Петър Хубчев няма да става треньор на Левски. Ако това действително е така и специалистът няма роден паспорт веднага изниква въпросът „Защо реши да се откаже от българския си такъв?“ А също и защо от Левски – в лицето на Колев, не е направено всичко възможно, за да бъде защитен клубът?

„Левски е едно семейство, всеки трябва да помогне, с каквото може“, каза днес Станимир Стоилов и сам показа как се прави. Дали и някои от предшествениците му биха сторили същото…. ?!