Лиляна Друмева от ИК на проф. Герджиков разкри защо Радев е в ужас от професора

герджиков

Председателят на Съюза на репресираните от комунизма и член на Инициативния комитет за издигането на ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков за президент – Лиляна Друмева, разкри причините да подкрепи учения и за ужаса на обитателя на президентството Румен Радев от конкурента му.

В дена на учителя бившата учителка и служител на Министерството на образованието разказва са общата си работа с професора докато е бил зам. министър във ведомството.

„Веднага, щом ми се обадиха мои познати, които вече са били поканени, аз приех с въодушевление да се включа в комитета, защото са предложили такъв умен и качествен човек като проф. Герджиков“, коментира Лиляна Друмева.

„25 години съм работила в Министерството на образованието. Имам впечатление от проф. Герджиков още когато беше доцент и зам.-министър на образованието. Проф. Герджиков последователно и много сериозно върви по стълбицата на своето научно израстване“, обясни тя и добави: „Той не прави шеметна кариера – той е кандидат-доцент, доктор, професор. Той е преводачът на Аристотел.“

По думите й Проф. Герджиков е изключително уважителен и благ човек.

Лиляна Друмева разкри за любопитен спомен, който помни от 2001 г. до днес. Тогава все още като доцент Анастас Герджиков целува ръка на проф. Константинова, след като случайно я видял. „Това ме впечатли много. Винаги, когато е трябвало да разговаряме по някакъв казус, веднага ми прави впечатление, че е професионалист“, продължи председателят на Съюза на репресираните от комунизма.

Според нея проф. Герджиков никога не е претупвал нещата и винаги е подхождал с голяма отговорност.

„Другият ми основен мотив, заради който се съгласих да бъда част от Инициативния комитет, беше фактът, че ще ми се отдаде възможност и аз да кажа какъв човек издигаме в лицето на проф. Герджиков. Няма място за сравнение между обитателя на президентството и проф. Герджиков. Няма я тази наглост, тази безпардонност, това пренебрежително отношение какво ще кажат хората и обществото. Защото Радев, ако се интересуваше от отношението на хората, щеше да отиде при всички групи хора на обществото ни“, коментира Лиляна Друмева.

По думите й Радев не го интересува народа. „Той не представлява българския народ. Не мога да си представя, че българският народ е до такава степен опростачен, че да не може да направили разлика между интелигентността и финеса на проф. Герджиков и безпардонността и бруталността на Радев“, продължи представителят на Инициативния комитет, който издигна проф. Анастас Герджиков за президент.

„Тук се крие един задграничен сценарий, поверен на кукловодите в президентството при Радев, които, виждайки, че страната ни се е разклатила, искат коловозът, по който се движи България, да бъде преместена на друг коловоз-коловозът към Евразия“, отсече тя.

„Не вярвам на Херо Мустафа. Ако искаше да види какво се случва наистина в България, какви са настроенията и тя щеше да се срещне с много социални групи в страната“, обясни Друмева на въпрос за заигравката на Румен Радев с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа. „Въпросната г-жа беше посланик на Доналд Тръмп, който нямаше време да се занимава с посланиците си“, уточни председателят на Съюза на репресираните от комунизма. Според нея държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен трябва да преосмисли присъствието на тази госпожа като посланик в една посткомунистическа страна.

„БСП има основание да му потърси сметка“, каза още Друмева. Тя направи сравнение между вицетата Илиана Йотова и полк Невяна Митева, като заяви, че вицето на проф. Герджиков излъчва много голяма благост и доброта.

Друмева обясни, че й е направило впечатление, че проф. Герджиков и полк Митева са заявили, че няма да говорят срещу опонентите си. „Аз съм радетел на справедливостта. И тук говорим за човек, който е нарушил Конституцията. Досега на Радев трябваше да му се иска импийчмънт“, отсече представителят на Инициативния комитет, издигнал Анастас Герджиков за президент на България.

„Представям си веднага, след като Герджиков стане президент, колко държави ще го поканят. Чест е за всяка държава да познава преводача на Аристотел“, каза още тя.

„Грозно беше това, което каза Татяна Дончева за проф. Герджиков. Вече чувахме нейните лъжи. Прилича ми на лъжливото овчарче и чест прави на проф. Герджиков, че веднага оправда тези лъжи“, допълни Лиляна Друмева. Тя разкри, че във вестник „Стандарт“ г-жа Маркарян си е позволила да оплюе проф. Атанасов, който е визионер в образованието.

Председателят на Съюза на репресираните от комунизма разкри, че скоро нейна учителка, която живее в Истанбул, й се обадила и я попитала: „Г-жо, знаете ли какво пишат Турските медии за вашия президент? Написали са, че при посещението на Радев в Кърджали около него били само гардовете му и бездомните кучета.“

„Мисля, че в нашия комитет няма нито един бивш служител на Държавна сигурност. При нас това е много съблюдавано, защото ние издигаме един чист човек. Трябва чисти хора да издигнат един човек, който ще отсрами България пред света“, продължи Лиляна Друмева.

„В България в момента липсва каквато и да е власт и оправия. Има хора, които търсят реванш, което е много жалко. Това се случва 32 години след демократичните промени“, каза още председателят на Съюза на репресираните от комунизма, като разкри, че тази нощ пред НДК е поруган единственият паметник на репресираните от комунизма.

ПИК