Бойко Рашковата Вътрешна сигурност се тресе от скандални далавери!

бойко рашков

Заместник-директорът на дирекция Вътрешна сигурност на МВР Христо Христов използва служебния си автомобил, за да вози съпругата си от работа до жилището, като при една от поредните „таксиметрови“ услуги той претърпява катастрофа с автомобила, прикрита лично от него. Това научи БЛИЦ от свои отлично информирани източници.

Три месеца след като дирекцията Вътрешна сигурност е яхната от Георгиев и Христов същата се тресе от скандали и шуробаджанащина.

В началото на месец септември 2021 година на Георгиев е докладван сигнал срещу самия него, уличаващ го в използване на служители от дирекцията в работно време и със служебен автомобил за частни цели. В сигнала се твърди, че като началник на отдел, Георгиев е използвал четирима служители на дирекцията, които са пренасяли до жилището му система за отопление на твърдо гориво.

Запознати със сигнала източници твърдят, че същият съдържа имената на служителите, които са били в услуга на Георгиев, както и конкретика във връзка с това.

Вместо да предостави сигнала на министър Рашков, Георгиев решава да го укрие, с което да запази благоразположението на покровителя си и същевременно да не носи дисциплинарна и морална отговорност.

Служители в дирекцията коментират, че за да запази поста си и принуди запознатите със сигнала да замълчат многократно е отправял различни заплахи и закани към тях за саморазправа и уволнение.

Георгиев издава заповед да не бъдат разпитвани посочените в сигнала срещу него лица и замита сигнала срещу себе си.

Служители на дирекцията шушукат, че Георги Георгиев редовно използва служебния автомобил, за да върши частна работа и то в работно време. Всичко онези, дръзнали да съобщят за това, са заплашвани от Георгиев и за да им бъдат затворени устите премествани на други работни места извън дирекцията.

Неговият заместник Христо Христов почти всеки ден използва служебните автомобили на дирекцията, за да обслужва съпругата си с транспорт до местоработата и обратно до жилището, в което живеят.

При едно от последните пътувания Христов нанася материални щети на служебния автомобил и избързва да прикрие следите, като издава заповед незабавно да бъде заведена щета на същият с причина – увреждане на паркинг.

За да прикрие следите и замете това, което е направил, Христов издава заповед на един от шофьорите да поеме автомобила с който е катастрофирал – „Форд Куга“ и незабавно да отстрани проблема.

Отлично осведомени източници на БЛИЦ твърдят, че Христов не е попълнил пътната книжка при въпросното пътуване, както и не е попълвал такава при другите пътувания.

Доколко поставените от Рашков хора имат морални ценности и спазват законите, за които министър Рашков се бори със зъби и нокти, оставяме на читателите да преценят сами.