Нидал Алгафари: На Нинова, Иванов и Мая ще им е отредено само да ръкопляскат

nidal

,,Приятели,

с радост приех вестта за предложения проектокабинет. Добър или лош е факт. Познати лица или непознати, вече са проектоминистри. За съжаление или за радост, този проектокабинет не е като оттегления – Харвардско, Кембриджки, Сурбонен или Йелско Масачузетски. Наши момчета и момичета, изучили родното ни образование.

Цялата отговорност за този кабинет, събрал или несъбрал нужната подкрепа на народните ни представители е на Слави Трифонов. Сега ще тръпнем от напрежение с какви най-засукани речи за Родината, за благуването, добруването и светлото бъдеще ще се прикаламисат хората на Мая, с комсомолски устрем, хората на Корнелия, ще се влеят по или в течението, Христовите с гордо вдигнати глави ще разясняват на умните, красивите и слушащите джаз, как има техен човек в правителството, макар да не са го предлагали. Никой от тях няма да си признае, че Слави е човекът. Той е всях и всуе. Той е исполинът, а Нинова, Иванов и Манолова са герои от песента „Няма не искам, няма недей“. Те ще са пионките на които ще им е отредено само да ръкопляскат и припяват тайничко „Нек ме боли“.

Спечели ли Слави, печели ТОЙ. Загуби ли, губят всички от миманса му. Мъдрият Ахмед и ловкият Бойко, които са доказали, че са дълготърпеливи, ще чакат на гюме.

А живеещите на географската ни ширина ще се надат и пренадат в очакване на европейски еврови пенсии за които са внасяли по петдесет пъти по-малко очакваното за получаване. Ще си цъкат с език и попръжват здравеопазването, за което внасят по малко от двадесет лева на месец, но искат да е с немско качество. Ще слушат класиците Илич, Брена, Миркович, Кондьо, Галин и други знаменитости и като са недоволни от обучението на рожбите им, ще носят агнета, уискита, шльоковици и подобни на даскалите, а като и това не помогне ще си ги помлатят. Ще бутат с мил поглед петдесетолевки на органите и щом им се размине, ще излизат на протести срещу ширещата се корупция. Ще хвърлят отпадъците си от петия етаж и ще гълчат градоначалниците, че тънат в мръсотия. Със завидна точност ще знаят броя на футболистите с които плеймейтка е преспала и с колко е уголемила трудовите си инструменти, но непоколебимо ще бранят българският език и история.

За разлика от китайците, аз се радвам, че живея в бурни времена.“

От Фейсбук профила на Нидал Алгафари