Прокуратурата погна полицая от „Вътрешна сигурност“ след мелето във Велинград

полиция

Районна прокуратура-Пазарджик разпореди извършването на проверка във връзка с публикации в медиите за възникнал инцидент – нарушаване на обществения ред и повреждане на имущество, в нощно заведение във Велинград на 30 срещу 31 юли 2021 г., съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Целта е да се изяснят действията на служител на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, чийто син е присъствал в заведението по време на произшествието. Районна прокуратура-Пазарджик е дала указания проверката да бъде извършена от друга структура в МВР, определена от ръководството на Министерството на вътрешните работи. Срокът за приключването е два месеца.

Синът на полицай е бил замесен в скандал в нощно заведение в курортния град, при който е пострадал един от охранителите. По неофициална информация момчето се казва Георги Семерджиев и баща му работи в системата на МВР. От пресцентъра на пазарджишката полицейска дирекция уточниха, че са иззети записи от видеокамери в дискотеката „Thе place“, където е станал побоя. Снети са обяснения от всички участвали в екшъна.