Ад на пътя: 8 катастрофи блокираха пътя към морето

задръстване АМ тракия

Общо 8 леки катастрофи са станали последователно тази сутрин след 8 ч. в района на 108 км на магистрала „Тракия“ в посока Бургас, съобщи полицията.

Няма пострадали, но интензивният трафик е затруднен.

На място са 4 екипа на ОДМВР-Пловдив и са предприети действия за обработване на произшествията, както и за подпомагане на движението. Катастрофиралите автомобили са изтеглени в аварийната лента.

Останалите коли се пропускат в средна и лява лента. Водачите да бъдат внимателни и да проявят необходимото търпение, за избягване на други евентуални катастрофи, съветват от МВР.

Вчера, на 16 юли, се пусна движението в платното за Бургас в ремонтираните над 23 км от магистрала „Тракия“ в участъка между пътните възли Чирпан и Стара Загора, съобщи пресцентърът на агенция „Пътна инфраструктура“. По първоначални планове ремонтът трябваше да приключи на 30 юни, но пътната агенция го удължи, след като проверка, назначена от новия председател на управителния съвет на АПИ инж. Апостол Минчев установи некачествени строителни материали и неизпълнение на техническите указания.

В края на следващата седмица се предвижда да бъде възстановен трафикът в платното за София.

Дотогава пътуващите от Бургас към София ще се отклоняват при Стара Загора на магистралата през кв. „Кольо Ганчев“ и от там – до пътен възел „Чирпан – изток“, за да се качат отново на „Тракия“. Алтернативен маршрут на участъка в ремонта на магистралата е Подбалканският път София – Бургас.