Българин отива в солунски затвор за 12 г. за дрога

белезници

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Кирил Ч., на 59 години, живущ в Италия, с постоянен адрес в Кюстендил, въз основа на получена Европейска заповед за арест. Тя е издадена от Апелативна прокуратура – Солун за изпълнение на наказание „лишаване от свобода”, наложено му през 2012 година.

Мярката ще се търпи с режим на обвиняем в затвора в Бобов дол.

Европейската заповед за арест се отнася за престъпление, извършено на 25.10.1995 година от Кирил Ч., в съучастие с друго лице за притежание на марихуана / коноп /, с общо тегло 810 грама. Наложеното наказание за деянието е 12 години „лишаване от свобода” и парична глоба от 5 000 евро.

За Европейската заповед за арест на Кирил Ч. станало ясно на 08.07.2021 г., когато той подал заявление за издаване на паспорт.

Въпреки наличието на постоянен адрес в България се установи, че мъжът живее в Италия и в България идва всяка година за известно време. Това накара съда да приеме, че има опасност да се укрие в случай на невземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории