РАШКОВ СРЕЩУ КМЕТОВЕ ОТ ГЕРБ: Полицаи ги карали да подписват предварителни протоколи за купуване на гласове

бойко рашков

Кметове от ГЕРБ твърдят, че полицаи са ги карали да подписват документи за купуване на гласове без доказателства.

В същото време от МВР на имотния крал Бойко Рашков казаха пред Би Ти Ви, че полицията работи по няколко сигнала за търговия с вот на територията на София-област. Факти и доказателства обаче няма, а прокуратурата обяви, че полицията не е предоставила данни.

Припомняме, че ПИК разкри за безпрецедентна операция на МВР във връзка с изборите, която е в ход от вчера в цялата страна и се приема от хората като репресия и сплашване.

Със заповед 81213-848/30.06.2021 г. на и.д. главния секретар на МВР Стоян Темелакиев, е разпоредено на всички полицейски структури в страната да започнат общонационална операция за времето от 01.07.2021 r. дo 11.07.2021 r.

За този период трябва да се привикат и профилактират в сградите на МВР всички формални и неформални лидери на всякакви общности, спортни клубове и други такива организации, които могат да генерират изборни гласове в подкрепа на т.нар партии на статуквото, съобщи още ПИК.

През обиски и снемане на обяснения минава кметицата на Брусарци Наташа Михайлова заради съмнения за купуване на гласове. Малко преди обяд в кабинета й влизат полицаи по анонимен сигнал, че тя, брат й, приятелят й и председателката на Общинския съвет се занимават с купуване на гласове.

Няма име, няма доказателства. Излязох като някакъв велик шеф на ОПГ или някакъв как беше там Дон Корлеоне в пола“, разказва тя, цитирана от телевизията. По думите й след обиска в кабинета й. следва и проверка в дома.

Кметицата подписва предупредителен протокол. Два дни по-рано икономическа полиция е посетила и кмета на село Петърч Борислав Борисов, който също е подписал предупрудителен протокол. Освен това е дал сведения, че познава лицето Борислав Станков.