Доц. Петър Атанасов сензационно за сатрапската проверка на Стойчо Кацаров в „Пирогов“

доц петър атанасов

Няма лекар или пациент, който може да източва здравната каса. Не искам професията ми да се превръща в търговия. Нямам притеснения От проверките срещу мен.

Това каза в ефира на телевизия „България он еър“ доц. Петър Атанасов за сатрапската проверка, която служебният здравен министър Стойчо Кацаров назначи в „Пирогов“ с мотива, че се източва Здравната каса.

„Някой си мисли, че нямаме друга работа, а в същото време 90% от случаите ни са спешни. Трябва да се занимаваме и с тонове бумащина“, обясни още той.

Той беше подложен на проверка от здравното министерство за източване на НЗОК чрез пациенти “фантоми“. Миналата седмица пред болницата излязоха десетки негови пациенти и колеги, за да подкрепят лекаря.

Той помоли единствено да бъде оставен на спокойствие, за да си върши качествено работата.

“Първо бях много засрамен, когато видях, че свои пациенти, които недоизлекувани са се вдигнали от провинцията. Идвало ми е да си сменя професията, но не го правя заради тях и заради колегите, които излязоха пред “Пирогов“, за да ме подкрепят“, сподели доц. Атанасов.

„В началото бях много изплашен от коронавирус. Трябваше да се чете много. В един момент си мислех, че болестта взима надмощие над нас“, призна той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории