ГЕРБ: Рашков изнася някакви информации без нито един факт. Ако е мъж, да излезе и да каже мъжки

capture-20210624-125918

Представители на партия ГЕРБ дават брифинг в централата на партията. Маноил Манев и Георг Георгиев разкриват пред медиите поредни схеми на кандидата за президент Румен Радев и служебното му правителство.

„Тъй като вчера не получихме отговори на зададени от нас въпроси, касаещи Борис Михайлов, притежава ли той необходимите професионални качества, най-вероятно той не ги притежава, но на нас не ни пречи да продължим да изнасяме нови интересни факти и обстоятелства около г-н Михайлов“, обяви Георг Георгиев.

„Знаете ли, че г-н Михайлов е имал обща фирма с фалиралата банка „Славяни“ от 90-те години, в която е имало и 18 души от Държавна сигурност“, попита той.

По думите му Борис Михайлов бил съучредител на Българо-американска търговско-индустриална камара заедно с Барух Чакъров, която е закрита, както и в БГА „Балкан“, също фалирала.

„Резонен е въпросът дали трябва да се тревожим за българското земеделие“, категоричен е Георгиев.

„Още едно сдружение, наречено „Темплиери“, в което г-н Михайлов е участвал, в последствие е закрито. Много от компаниите, фирмите и сдруженията, в които той е участвал, в последствие са или закрити, или фалирали“, отсече Георгиев.

„Да си поговорим и за богаташи в българското правителство. Г-н Рашков продължава да дължи едни отговори за едни имоти. Той има повече от 19 имота за милиони. И това е човек, който цял живот е държавен служител. Продължава да мълчи с какви пари един следовател и след това шеф на Бюрото за контрол на СРС-тата и след това преподавател направи такава имотна сага около себе си“, продължи Маноил Манев.

Според Манев Бойко Рашков изнася някакви информации без нито един факт и без нито едно доказателство.

„Важни в момента са да се получат отговорите за имотното му състояние, за онази резиденция, която е като на шейх, и за всички други имоти и едва тогава да си носител на правдата“, отсече Маноил Манев.

„Това не е опит за скандал, а опит за изясняване на определени факти и обстоятелства за лица, чиито действия определят съдбите на стотици хиляди и дори милиони хора. Г-н Румен Спецов би трябвало да провери Бойко Рашков. От друга страна Бойко Рашков би трябвало да провери г-н Румен Спецов за едни съмнителни фирми. Тези двамата трябва да проверят шефа на Фонд „Земеделие“ и след това трябва да отидат и да докладват на Румен Радев. Дотам я докараме“, отсече Тома Биков от ГЕРБ.

Водещата на ПИК ТV Ива Николова попита за брачния договор на Бойко Рашков, а Тома Биков отговори: Това сигурно е някаква мода. Това е странно и той дължи отговори защо след толкова години брак е решил да прави брачен договор. И най-важното – дължи отговори на въпроси за имотите му.

„Нашата информация е публична. Видяхме информация в сайта Нюз.бг и доколкото разбрахме, той е помолил тези публикации да бъдат премахнати. Нашата информация е и от вестник „Капитал“. Мисля, че можем да имаме доверие на този вестник“, каза още Биков на въпрос на ПИК ТV.

„Общата фирма в банка „Славяни“ е „Банк консулт“. Това е общата фирма с тази фалирала банка. Като съучредител на Българо-американската търговско индустриална камара той е съдружник с Барух Чакъров, който е изпълнителен директор на БГА Балкан и близък до Гад Зееви, която компания също в последствие фалира“, уточни Георг Георгиев.

Той допълни, че не иска да прави внушения, но всичко, до което се докосне Борис Михайлов, или фалира, или е закрито.

Манев от своя страна добави, че тези лица дължат отговори на всички български граждани и не е нормално да продължават да мълчат.

„Не се разпознаваме в твърденията на Бойко Рашков за предизборен натиск. Ако е мъж, да излезе и да го каже мъжки, а не да се прави на пенсиониран полицай с недомлъвки и да се прави на интересен с недомлъвки“, призова Биков.

Той шеговито каза, че най-вероятно сагата с имотите на Бойко Рашков ще бъде разследвана от „Свободна Европа“, но г-жа Поли Паунова още не се е събудила и затова я няма.

„Не е нормално политическото лице на президента Радев в МВР да привиква действащи следователи и да прави неща, която нямат нищо общо с неговите функции и задължения“, негодува Маноил Манев.