Само в 7DniSofia.bg

Лекарският съюз излезе с позиция за починалото в Сливен момиче

202550458_2261142200688887_7514309824183709285_n

„Не приемаме обвиненията на група хора, събрали се на протест пред лечебното заведение със скандирания „Убийци!“. Това се казва в позиция на регионалната колегия на БЛС в Сливен, разпространена до медиите, след извънредно заседание в сряда вечерта.

„Разбираме болката и страданието на семейството и близките на починалата и отправяме към тях нашите съболезнования. Предстои компетентните органи да кажат дали има лекарска грешка и каква е причината за смъртта.

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, е водещо лечебно заведение в областта за многопрофилна стационарна медицинска помощ с доказан авторитет и традиции. Смъртта на деца в лечебното заведение не е ежедневие.

Отправените обидни квалификации и упреци без доказана вина противоречат на общоприетите морално-етични правила и уронват престижа и Достойнството на медицинската общност в лечебното заведение“, се посочва още в документа.

15-годишното момиче почина на 20 юни в областната болница от гноен перитонит, а два дни по-късно близки и познати на семейството се събраха на протест пред лечебното заведение с настояване да се поеме отговорност за смъртта й.

Окръжна прокуратура – Сливен, постанови проверка по случая.