Махат и шефа на НДК?

84163521_3026766904044964_7534037691394949120_n

Шефът на НДК Борислав Велков ще е поредния уволнен висш чиновник, научи Lupa.bg от сигурен източник в правитеството. Велков зае поста „Председател на Съвета на директорите на НДК“ тихомълком през 2017 г. на мястото на отстранения Мирослав Боршош. Той бе личен избор на тогавашния министър по европредседателството Лиляна Павлова и минава за един от верните хора на ГЕРБ.

Според служители на НДК, Велков е замразил напълно всякакви дейности в двореца на културата, но бюджета си остава непроменен. В последната година и половина обаче имало всякакви малки и големи ремонти на доста смущаващи цени.

Това е и причината министъра на културата проф. Велислав Минеков да поиска от Министерството на икономиката, което се явява принципал на НДК, да провери какво се случва в НДК. Почти сигурно било, че Борислав Велков ще бъде отстранен от поста си. За това настоявало и „генералското лоби“ около президента Румен Радев, което поддържа добри отношения с дългогодишния началник на НДК Христо Друмев. Друмев в момента бил доста болен, но се почувствал страшно огорчен, че името му дори не бе споменато на официалното честване на 40-годишниата на НДК през април.

През последните години Борислав Велков е участвал в управлението на водещи спортни, развлекателни и културни инфраструктури у нас След откриването на „Арена Армеец София“ през 2011 г. той се присъединява към управленския екип на залата като заместник-ръководител, отговорен за екипа, маркетинга, рекламата и организацията на събития. През 2013 г. става главен консултант по изграждането на „Арена Русе“, а по-късно и главен мениджър на залата.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории