ГЕРБ: Слави Трифонов трябва да носи отговорност

десислава атанасова

ГЕРБ сезира Конституционния съд за наложения мораториум върху част от решенията на правителството в оставка и внесоха жалбата си днес. Според тях наложеният мораториум противоречи на Конституцията и с него се блокира работата на цялата държава.

Забраната включва възлагане на концесии, даване на разрешения за проучвания на подземни богатства, поемане на дългове, промени в ръководствата на дружества и болници и назначения в държавната администрация.

„Доколкото знам карантината на г-н Трифонов изтече. За неговите избиратели щеше да е по-добре той лично да постави отговорност“, каза след внасянето на жалбата Десислава Атанасова пред журналисти за обявената от него номинация на Антоанета Стефанова за министър-председател на „Има такъв народ“.

„Кой предложи тази дама и след колко време. Всички аргументи, че не среща подкрепа са абсолютно загубени от всякаква логика. За мен това е бягане от отговорност“, каза още Атанасова.

„Това означава ли нови избори и още над 50-60 млн. лева? По какви изборни правила ще става това? За мен това е нередно. Няма политическа зрялост в тези решения. Да, те са лични или на г-н Трифонов, или на някой, който е в задкулисието и му дава реплики и пише постовете. От деня на изборите 4 април до този момент г-н Трифонов се появи за кратко онлайн за някакви секунди. Дори онзи ден призовахме, когато се гласуваше Изборният кодекс за мажоритарните избори да има участие в пленарното заседание и да изрази своя вот, не видяхме това“, каза още Атанасова.

„Да пишеш постове, а да претендираш за власт и да си лидер на партия, трябва най-накрая да се прояви. Това е несериозно отношение към гражданите“, каза още тя.

„Г-н Трифонов трябва да знае, че в политиката се носи отговорност. Когато си заявил някакви приоритети, макар че не видяхме програма на „Има такъв народ“ през цялата изборна кампания, не видяхме публични дебати. Сега изводите ще бъдат оставени на народа, когато при следващи избори ще дадат своя вот“, поясни Десислава Атанасова.

„Категорично няма да се занимаваме повече с Мая Манолова, защото истината е, че самата Татяна Дончева като неин партньор каза, че тази Временна парламентарна комисия по ревизия на управлението на държавата за период от 10 години назад е създадена само и единствено с предизборна цел“, добави към думите на Атанасова народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Дани Каназирева след внасянето на жалба в Конституционния съд за наложения от Народното събрание мораториум върху определени действия на държавните органи.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории