Обидно е, че допускаме един чалга певец да се подиграва с държавата

слави трифонов 2

Един очевидно страхлив, болен, вечно изплезен, татуиран със сатанински символи и зависим във всяко отношение чалга певец държи цяла България в напрежение.

И това не впечатлява „свободните“ медии. Те дори не питат къде е и докога ще се крие. Не отскачат до строго охранявания му бункер в Бояна, за да го откопчат от циничното безхаберие.

Вместо това и медии, и широка общественост допускат Слави Трифонов да се гаври с държавата и държавността.

Приема се, едва ли не, за нормално, че дезертира насред изборния ден и удобно се разболя от ковид.

Приема се за нормално, че упорито отказва да артикулира каквито и да е послания, позиции или намерения извън съчинените от сценаристите му банални постове във фейсбук.

Приема се за нормално, че от години не е отговарял на журналистически въпроси. И няма никакво намерение да отговаря, въпреки че на практика вече е мандатоносител и разполага със съдбините на отечеството.

Приема се, че е нормално неговата парламентарна група да се изгаври с вота на избирателите си, да откаже да гласува мажоритарен вот, намаляване на субсидията и бройката на депутатите, отваряне на нови секции в чужбина – въпреки че именно на крилете на този популизъм се намърда в Народното събрание с многомилионна държавна субсидия.

Приема се за нормално аватарът му в политиката, всеизвестен като Тошко Африкански“, да заплашва телевизионен репортер с рязане на части от тялото. А после да откаже поне да се извини.

Какво би се случило, ако Бойко Борисов или Томислав Дончев заплашат журналисти с физическа разправа? На кое място щяхме да сме в класацията на „Репортери без граници“? Колко протестни митинга щеше да има пред централата на ГЕРБ или къщата на премиера?

Днес президентът Радев необяснимо реши да забави връчване на мандат на „Има такъв народ“.

Защо? Никой не благоволява да попита? Какво се цели с това бавене, в чия услуга се случва? Вярно ли е, че Слави Трифонов е подложен на масиран натиск от страна на държавния глава и Ахмед Доган да състави правителство, а самият той се дърпа? И как така се дърпа, ако се е явил на изборите с идеята да управлява? Или не се е явил с такава идея, а е нает да обслужи нечии интереси просто като „златен пръст“?

Обидно е, че не дочувам обществения и медиен гняв заради липсата на отговори по тези ключови за България въпроси.

Докога ще допускаме чалгарят и примитивите край него да мачкат системните принципи на демокрацията?

Какво изобщо се случва, знае ли някой?

Недялко Недялков, ПИК