Теменужка Петкова: Манолова е под високо налягане – опита да се всее страх в хората, които работят в „Булгартрансгаз“

temenujka-petkova-1-1280x720

Мая Манолова дойде в сградата на Булгартрансгаз“ под високо налягане. Аз не знам дали има такава практика, когато някой депутат иска нещо, да вика медии. Тя искаше да й се предоставят документи. Не е вярно, че има отказ, а ред, по който това се прави. В комисията, която Мая Манолова оглавява, няма представители на ГЕРБ. Тя каза, че не успяла да се свърже с тях, което не е вярно“. Това заяви енергийният министър в оставка Теменужка Петкова пред БНТ по повод вчерашното посещение на Мая Манолова и на нейни колеги в Булгартрансгаз“.

Това беше демонстрация на сила и опит да се всее страх на хората, които работят в Булгартрансгаз“ Мая Манолова иска 800 000 страници да й бъдат предоставени само на електронен носител. Това ще се случи, но трябва да бъде заверено вярно с оригинала“ онова, което подаваме в парламента. За каква цел ще се използват тези документи? Те щели да бъдат дадени и на външни експерти. Кои са те, можем ли да ги да предоставим на тях, или след това ще се развяват в предизборна кампания“ обясни Петкова.

Мая Манолова и колегите и дойдоха с презумпция за виновност, което е обидно Констатация за злоупотреби и нарушения се прави след проверка на компетентните органи. Ние нямаме никакви притеснения от проверки. Голяма част от информацията, която Мая Манолова иска, е публична. Ние ще предоставим цялата информация по начин, който не застрашава служителите на Булгартрансгаз“, каза още енергийният министър в оставка.