Деница Сачева: Страната ни има нужда от стабилно управление

деница сачева

,,Това, от което има нужда страната ни, е стабилно управление. Нас ни очакват много сериозни решения, които трябва да бъдат взети. А идеята за предсрочни избори, ще вкара страната в хаос.“ Това заяви пред Би Ти Ви социалният министър Деница Сачева.

„Ако бъде излъчено стабилно управление, ние ще излъчим нашите свои депутати, които да го подкрепят. Не случайно обаче не се поема отговорност вече няколко дни. Продължава да се обсъжда личността на господин Борисов, но никой не обсъжда какво ще се прави оттук нататък“, отбеляза още тя.

Сачева заяви, че е съгласна да стане един от десетте народни представители на ГЕРБ, които премиерът обеща днес в името на консенсуса за търсенето на формула за парламентарна подкрепа.

Деница Сачева заяви, че ГЕРБ са готови да предлъжат редовно правителство и ако не получат подкрепата от парламентарно представените партии, са готови да върнат мандата.

„При всички положения в ГЕРБ има достатъчно личности, които са готови да заемат министерски позиции“, категорична бе тя.

Сачева отбеляза, че на този етап няма почва за спекулации, че ще има преговори с ДПС за разширен кабинет.

„В момента ние ще обсъдим различни варианти, ще предложим на колегите от парламентарните групи за вариант на правителство и ако те не го приемат. Очакваме от господин Станислав Трифонов да предложи свой кабинет, свои министри и да даде своите отговори на въпросите – какво ще се случи оттук нататък – за мерките 60/40, каква подкрепа ще получи то Брюксел, как ще реализират обещанията си, дадени пред избирателите“, отбеляза Сачева.