Въртиш бизнес с Тошко Йорданов!? Баща ти е корумпирано ченге? Ставаш за депутат на Слави!

7 Dni Sofia14.03.2021
Слави Трифонов

Скандалните разкрития за партията на Слави Трифонов и лицата в листите му нямат край. След като татуирания чалгар предложи за депутат подсъдими бизнесмен, бивши кадри на ДПС и още кум други съмнителни фигура, а половината му партия напусна, сега лъсна и поредната калинка.

Става дума за син на висш полицай, загубил поста си заради обвинения в рекет и корупция.

Скандалът е сериозен, тъй като въпросният МВР кадър е бил изгонен позорно от системата на МВР, а сега изневиделица едва 24-годишният му син върти крупен бизнес и демонстрира охолен живот. За капак е и бизнес съдржник в една от фирите си със сина на сценариста Тошко, който върти партията на Дългия и по всичко личи, че е набутал по втория начин партньора на сина си, при това в цели две листи.

24-годишният Иван Клисурски ще атакува атакува парламента от листата в Сливен, където е дори на второ място, и от тази в Добрич – там е на пето място. Макар да няма нищо общо с въпросните градове, което доведе и до масовите оставки в партията на Трифонов, която остана без дузина местни шефове на структури.

Клисурски обаче явно никак не се свени от миналото на баща си и обвиненията в корупция и не крие охолния си живот.

През 2012 г. родителят му Румен Клисурски бе замесен в шумен скандал и изгонен от поста си шеф на икономическа полиция в столичното 6-то РПУ след оплакване на гръцки бизнесмен, че иска да обсеби притежаваният от него имот в центъра на София и го рекетира. Парцелът в центъра на София бил овладян от фирма, в която е съдружник е съпругата на товашния шеф на икономическа полиция в 6-то РПУ Румен Клисурски – Светла. Гръкът обаче се оплаква и случаят стига чак до столичния кмет Йорданка Фандъкова, след което полицаят е уволнен, нищо че преди това като вътрешен министър Румен Петков го награждава с приз „Полицай на годината“.

Сега фамилията Клисурски не се свети да атакува парлмента. Макар и само на 24 години, Иван Клисурски демонстрира изключително висок стандарт на живот. На снимки във Фейсбук той позира до лимузини за стотици хиляди левове, хвалейки си, че са негови.

На коментари, че изглежда като мутра, отвръща: „Баща ми ме е учил“. Едва навършил 18 години, бъдещият депутат на Слави се фука и със собствен лек самолет. Под снимката на спрялата на летище Видин машина той щастливо пише: „Да си имаш самолетче!“.

Скъпите си играчки Клисурски дължи на своя баща Румен, чиято биография е повече от любопитна и нагледен пример как държавният пост е най-лесния начин за забогатяване.

Краят на кариерата му като полицай се оказва начало на мощна такава в частния бизнес. За отрицателно време Клисурски се сдобива с десетки фирми за търговия, имоти и хазарт. Оборотите, реализирани от тях, са солидни, а сред партньорите се оказват хора близки до бившите силови групировки.