Гръм в партията на Слави: Дългия вкарва в листите и хора, които да бъдзат спазарени с ГЕРБ!

7 Dni Sofia05.03.2021
Слави Трифонов

Още преди да изживее премиерата си на парламентарни избори, партията на Слави Трифонов се разтресе от скандали. Активистите на „Има такъв народ” са се хванали за гушата заради окончателния вариант на листите, стана ясно от признанията им.

Другата причина е направо скандална – в Парламента ще влязат хора, които отсега е предвидено да бъдат изтъргувани с Бойко Борисов, за да осигурят правителство на ГЕРБ!

Острото негодувание възникнало, когато местните активисти на партията, които вършели цялата работа по села и градове, видели, че са изтикани на задните позиции в листите или направо са изпаднали.

„В партията на Слави събраха всякакви хора от кол и въже – и всеки си мислеше, че ще става депутат. А после видяха, че отпред са сценаристите и хората на Трифонов, а тези, които даваха пари и вършеха мръсната работа, останаха назад с попарени надежди”, коментира вътрешен човек.

Точно тези „партийни пчелички” били бесни заради това, че им спускат парашутисти по места, които дори пръста си не са мръднали да свършат нещо за партията.

„Едно е да излизаш по телевизиите с някакви експерти, друго е да се правят структури по места!”, обясниха потърпевши.

Преди седмица пък бившият областен координатор на ПП „Има такъв народ” за гр. Плевен Иван Иванов пусна в медиите отворено писмо, в което споделя, че обещаната „промяна” се е превърна в поредната подмяна. И даде за пример назначеният зализан лидер в Плевен Радостин Василев – адвокат, който от 15 години не се е вяствал в родния си град, но сега се ползвал с благоволението на каката на Станислав Трифонов.

В листите на Слави се спотайвали и хора на Бойко Борисов, е друг голям проблем на „народа“.

„Ако ГЕРБ и „Има такъв народ” не могат да направят коалиция, трябва де има план Б, а именно – да има едни десетина души, които да се отцепят и да гласуват с ГЕРБ. Борисов има хора навсякъде – той така играе, още повече, че Слави му е май само квазиопозиция”, обясниха пред Lupa.bg препатили партийни строители. И дадоха пример как бяха напазарувани групите на Волен Сидеров и Бареков в предишни парламенти.