Феновете искат да се върнат по стадионите. Какво смята проф. Ангелов?

цска, левски

Футболните фенове в България настояват да се върнат по стадионите, за да се радват на живо на любимия си спорт. Не само у нас, но и в чужбина мачовете продължават да се играят без публика въпреки недоволството на ръководствата на отборите. Феновете не виждат каква е разликата от събирането на стадион на открито от струпването на хора в моловете.

За желанието на феновете да отидат отново на стадиона говори днес и здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

„Поддържаме изключително добра комуникация с Министерството на спорта. Това, което ни притеснява, е темпераментът на футболните привърженици, който е различен от този на посетителите на мола“, коментира той.

И призова феновете да са спокойни, защото спортът остава ангажимент за здравните власти.

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов е един от привържениците на това ограничителните мерки в спорта да отпаднат.

„Искам фенове на стадионите за мачовете от първенството ни още тази седмица. Или пък най-късно другата. Футболът не може без фенове. Но трябва да се съобразяваме с обстановката. Когато се прецени, че с оглед пандемията може отново футболните мачове у нас да се провеждат със зрители, това ще стане. Дотогава трябва да спазваме наложените мерки“, коментира той пред „Мач Телеграф“ преди дни.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории