Инспектори разпитват сина на президента след скандалния купон

Румен Радев

Синът на президента Румен Радев – Георги, ще се яви на разпит в Детска педагогическа стая. Това трябва да направят и всичките му непълнолетни приятели от шумния купон в събота

Причината е, че по инцидента е започнало разследване след подадения от гражданин сигнал. Калин Николаев разкри, че юношите освен шумни, са били и доста агресивни. След като им била направена забележка минути след 23 часа, те се ядосали и от терасата на наетата стая в хостел започнали да хвърлят предмети, предаде ПИК.

Агресивното поведение станало причина да бъде извикана полиция и така се стигна и до разкритието, че на купона е бил непълнолетният президентски син Георги. Той е бил без документи и затова е отведен за снемане на самоличността. Това бе потвърдено пред медии и от други участници на купона.

По този повод Георги Радев трябваше да се яви в понеделник с майка си в 4-то РПУ, но това не се случи.

Сега обаче той, както и всички останали от компанията, ще трябва да дават и показания по инцидента. Затова един по един ще бъдат разпитвани в Детска педагогическа стая. Все още не е ясно дали този път Радев-младши ще изпълни гражданските си задължения и ще отиде в полицията. Вероятната причина да се укрива до момента е опитът на баща му Румен Радев да отрича всичко по случая.

Припомняме, че от президентството обявиха, че той не участвал в купона и дори обвиниха здравния министър проф. Костадин Ангелов в лъжа, тъй като той потвърди информацията, докладвана му от столичната инспекция на РЗИ, която е била на сигнала заедно с полицията заради противоепидемичните мерки. Часове по-късно обаче лъсна истината, че не лекарят, а Радев лъже.

Доведеният баща на един от младежите, присъствали на партито обаче, разкри истината по случая и така като лъжец бе уличен Румен Радев. Писателят Васил Русев избухна в социалните мрежи, удивен от опита да президента на скрие истината, че и да обвинява властите. По думите му синът на Радев не просто е бил там в скандалната ситуация, но и това не е първият път, в който се отличава с агрегивно поведение. „Малтретираше всички в училище, ала никога не беше наказван“, заяви Русев, разбивайки всички лъжи на Румен Радев.