Вицепремиерът Марияна Николова оповести кога ще отворят заведенията

Марияна Николова

Заявката на здравните власти към този момент, ако здравната ситуация го позволява, заведенията да отворят на 1 март. Това заяви пред Нова телевизия министърът на туризма Марияна Николова и така за пореден път увери, че ресторанти и заведения ще отворят отново на 1 март.

За да се случи това обаче, Николова призова хората да спазват мерките, които са в сила към този момент. В противен случай можело да се стигне и до отлагане на посочената дата.

„Ако от мен зависи, знаете моята позиция, но в случая анализът го правят здравните власти“, отговори тя на въпрос дали заведенията може да отворят и по-рано.

„На мнение съм, че бизнесът трябва да работи. Всеки бранш е важен“, отчете Николова.

„Ние сме в постоянен диалог със здравния министър. Здравните власти са тези, които взимат решения за живота и здравето на хората. По отношение на туризма, той не е само настаняване и изхранване, а има и забавления“, завърши темата тя.

Марияна Николова съобщи и, че е провела разговори със здравните власти, хората от персонала в туристическия сектор, които работят на първа линия, да бъдат приоритетно ваксинирани, защото сезонът вече чукал на вратата. Тя допълни, че е изпратила и мотивирано писмо до здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Снимка: Булфото


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории