„Да, България“ ревна срещу помака-милионер на Цветанов: Купи му тролска армия да ни тормози

7 Dni Sofia02.02.2021
павел вълнев, цветан цветанов

Задкулисната битка за десния избирател мина в своята зловонна фаза, както и очаквахме.

Навият играч на този терен – Цветан Цветанов, явно се е активизирал на тихия, но и подъл фронт, алармират от „Да, България“. От там предполагат, че спонсорът на маломерната партийка на Апартаментчика – Павел Вълнев, е напазарувал тролска армия, която сега атакува точно формацията на Христо Иванов.

Хората на проваления правосъден министър разпространиха спонсорирано видео в социалните мрежи, от което става ясно, че американски профили с нови български имена влизат в страници на „Да, България“ и пишат лошо за Христо Иванов. И директно обвиняват в това Павел Вълнев.

Интересното е, че съвсем наскоро помакът-милионер бе точно в Щатите, където го разкриха, че е дал маса пари за лобиране за партията на Цветанов. Интересно дали в сумата е влязъл и пакет „тролско обслужване“.

7DniBulgaria.bg пък преди време писа, че Цветан Цветанов има интерес към смяна на ръководството на „Да, България“. Причината – Христо Иванов изключва всякакъв вариант за коалиция с формацията на многоапартаментния политик. По-доброжелателен бил Иво Мирчев, който вече се чувствал недооценен в партията, където работи личен оператор на Иванов. Така, че за Цветанов ще е супер, ако троловете му предизвикат крамоли сред „лилавопаветните“, които да доведат до качване начело на партията на неговия фаворит.

Вижте за какво алармират от „Да, България“:

Игра на тролове в България има и тя е партийна. През последните седмици в „Да, България“ наблюдаваме стотици коментари от фалшиви профили – еднакви, координирани послания, целящи да наводнят страниците ни. Тези десетки профили, създадени през последните два месеца ни отведоха до една и съща „фабрика за тролове“, свързана с дясната ръка на Цветан Цветанов – Павел Вълнев.

Често в България се казва, че политиката е мръсна игра, но не е задължително да бъде такава. Всички политически формации дължим на своите избиратели откритост. Длъжни сме да застанем с истинските си лица и да осигурим възможност за информиран избор. Етиката го изисква, моралът го изисква, борбата за истината го изисква.