Ангел Джамбазки: Фалшивите новини са рак, а „Свободна Европа“ се храни от този рак

Ангел Джамбазки (1)

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки разкри „Свободна Европа“, като един от генераторите на фалшиви новини у нас. Политикът е бил набеден от „протестърската“ медия в нещо, което не е извършил в европарламента.

Вижте изригването на Джамбазки преди малко:

Уважаеми, да, да речем „уважаеми“ активисти от

Свободна Европа

Фалшивите новини са обществен рак. Рак, който убива качествената журналистика. Подменя, унищожава, разяжда качествената журналистика. Фалшивите новини са заплаха. Не знам дали знаете, но според някои международни изследвания и класации, България се намира на незавидното сто и единадесето място по свобода на словото. Сигурно и фалшивите новини, и откровените лъжи, публикувани от уж „медии“ и уж „журналисти“, имат своя зловреден принос за това.

Не е срамно да не знаеш, срамно е да не учиш. Абсолютен факт е, че в блатото на брюкселската бюрокрация средностатистическият човек може да се загуби много лесно. Това, което е ясно обаче е, че е меко казано несериозно една медия, претендираща за сериозност, да не може да открие елементарни документи. Ама наистина елементарни.

Ако наистина не можете да четете документи, язък Ви за претенциите.

С оглед на Вашето самоописание на www.svobodnaevropa.bg, Вие предоставяте честни и обективни новини, анализи и дискусии по местни, регионални и международни теми. В крайна сметка се оказва, че проверката, източниците и качеството на журналистиката Ви са компромисни. Да не кажа, че са си направо фалшиви.

Защото няма как по друг начин да бъде квалифицирана новината, публикувана на Вашата страница, със заглавие: „Евродепутатите от ВМРО и БСП пропуснаха резолюцията в подкрепа на Навални и против „Северен поток 2“.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31061948.html

Най-обикновена фалшива новина, достойна за клоаки, тип „информиран.нет“, за която има две възможни обяснения. Или лична атака, породена от обсесията Ви срещу делегацията на ВМРО в ЕП, или чисто и просто некадърност. Тази фалшива новина стоя на Вашата страница и бе публикувана в социалните медии почти денонощие. За това време събра десетки обидни, вулгарни и гнусни коментари. Коментари, породени от лъжата, която публикувахте.

Публикуваното един ден по-късно извинение няма да поправи щетата, нанесена от създадената от Вас лъжа. Вие отлично знаете това.

За в бъдеще Ви предлагам личното си съдействие, както и това на моя екип, за да не се губите в документацията на ЕП, макар и елементарна. Като не знаете, питайте. И недейте да се излагате, като претендирате да се борите с фалшивите новини. Вие създавате и разпространявате фалшиви новини.

П.П. Прилагам снимки от заглавията преди и след редакцията на статията.