Катаджия с изтекла служебна карта беше заловен от гражданин, спрян за проверка на документи, вижте какво направил той!

КАТ полиция

В онлайн пространството се споделя със скоростта на светлината видео, което е заснето от Михаил Душев, спрян за проверка на пътя от катаджии, пише БЛИЦ.

Любопитното в случая е, че човекът е решил да се поинтересува от служебната карта на униформения и се е оказало, че тя е валидна до 2016 година, т.е. изтекла е преди 2 години. Човекът отказва да даде документите си, с аргумента, че трябва да ги предоставя само на полицай, а служителят пред него не е такъв в момента. Ето какво пише Душев и видео от проверката:

„За трети път виждам невалидни полицейски служебни удостоверения – стикерите в долният десен ъгъл са до 2016 г. От последвалия разговор с униформените, подразбрах, че ЦЯЛАТА полиция е с изтекли стикери. А това означава, че в момента НЯМАМЕ полиция! И че година и половина сме НЯМАЛИ полиция! И ако е така, то всички съставени адм. актове за нарушения са – НЕВАЛИДНИ. Пращам този сигнал до медиите, да видим някой ще реаргира ли. А вие разпостранете и предупредете всички – на основание чл. 170 ал. 5 от Закон за движ. по п-щата, да изискват служебните удостоверения при проверка.“, пише Душев.