Сашо Диков смъкна гащите на министър на Бойко Борисов! След интервюто, което чакаме в събота, трябва да има оставка на протежето на Пеевски!

7 Dni Sofia07.09.2017
Министър Емил Караниколов (6)

Оръжейният предприемач и собственик на ЕМКО Емилиян Гебрев не е собственик на оръжейния завод „Дунарит“. Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов пред журналисти вчера. Според Караниколов още не е ясно дали държавата ще вземе завода, защото не е готов анализа за неговите задължения.

„Ситуацията в „Дунарит“ е много объркана по тема собственост. В момента г-н Гебрев не е собственик. Към момента собственик си остава дружеството „Кемира“, на което са запорирани акциите и дяловете от КОМПИ. Мисля, че това е видно от търговския регистър. Ще направим всичко възможно и дружеството няма да спира работа, и хората ще продължат да работят. Но процедурата за отнемане на лиценз за производство е от МВР и и служба КОС. Но ангажимента ни е дружеството да не спира. Вакум в този бизнес няма“, каза министърът, за когото не без основание се смята, че е личен работник на Делян Пеевски!

И не щеш ли – Караниколов отново разобличен. Спипа го по бели гащи Сашо Диков, който на 10-и септември пуска в своето предаване в телевизия BIT интервю с Емилиян Гебрев. В него бизнесменът казва,че всичко изговорено от министър Караниколов, е лъжа.

Гебрев показа и документи,че има вече повече от 6 месеца решение на Великотърновски апелативен съд, с което се разпорежда собствеността му да бъде вписана в търговските документи. Тази регистрация на реалния собственик обаче не се прави вече половин година от Агенцията по вписванията.

А сега да видим кой е шеф на Агенция по вписванията? Зорница Дасаклова, назначена тази пролет. Тя идва от Комисията за защита на конкуренцията, където 5 години брани интересите на Пеевски като Матросов.

Зорница Даскалова оглави Агенцията по вписванията. Заповедта за назначаването ѝ е на правосъдния министър Цецка Цачева. Решението е съгласувано с премиера Бойко Борисов, уточняват в прессъобщение от Агенцията.

По това време по разпределени при нея дела КЗК разреши концентрацията на „Вива телеком“, промените в собствеността на „Булгартабак“, придобиването на 100% от вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ от Патрик Халпени, придобиването на „Канал 3“ от Нова българска медийна група, изкупуването от „Табак маркет“, популярна с магазинчетата си Lafka, на разпространителски фирми.

При нея е била и жалбата срещу класирането на Столичната община за пространството около НДК, което КЗК отмени. След това го спечели „Водстрой 98“. Тя разглеждаше и проекта за водния цикъл на Враца, възложен на „Воден цикъл 2011“ ДЗЗД с 99% участие на „Водстрой 98“, една от перлите на Пеевски.