Проф. Александър Маринов недоволен от шарлатаните от ПП: Реагират с нетърпимост към Радев

александър маринов

Шансовете да се състави кабинет с втория мандат са много малки. Няма как да се случи без ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Подходът им не дава големи надежди. Подкрепата за политики включват неизпълними условия. Например отхвърлянето на текстове от Изборния кодекс. Това каза от ефира на втория канал на Нова телевизия – „Нова нюз“, проф. Александър Маринов, който председател на Стратегическия съвет на президента и съветник на служебния премиер.

„Надценяват се магическите свойства на третия мандат. Политическо коалиционно правителство на ПП и ГЕРБ е невъзможно. Единствената възможност е това, което пробваха ГЕРБ – програмно правителство обединено около ясни и конкретни цели. Освен това споразумение между конкретни партии за подкрепа на определени Приоритети. Изглежда ми неосъществимо правителство и с третия мандат“, посочи той.

По думите му доминират не просто различията, а непоносимостта между партиите.

„Как искате да преговарят помежду си, ако дори не могат да си говорят нормално, а се обиждат и клеветят. Не е разумно да се твърди, че президентът иска да поеме отговорността за дълго управление на служебни кабинети. Полагат се големи усилия, но без пълноценно работещ парламент, това е много трудно управление. Радев се опитва да даде възможност на партиите да се разберат. Някои партиите са решили да печелят избиратели, като атакуват президента, но не смятам, че това е успешна стратегия“, подчерта проф. Маринов.

Слоред него ПП са започнали да реагират с висока нетърпимост към прости критики от президента.

„В енергетиката политиките на редовния кабинет бяха много спорни, дори вредни. Служебният кабинет реализира политики, които са кратко време промениха нещата“, отбеляза той.