Само в 7DniSofia.bg

На АМ „Тракия“ е страшно! Тръшнаха двама чужденци, превозвали 90 нелегални мигранти

мигранти

Двама турски граждани са обвинени за трафик на нелегални мигранти, съобщават от Районната прокуратура – Стара Загора, цитирани от БНР. Те бяха заловени на АМ „Тракия“, край село Плодовитово, да превозват 90 чужденци в товарен автомобил.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Те са професионални шофьори, извършващи международни превози. На 23 декември влизат в страната ни през Граничен пункт „Дунав мост“ и стигат до село Лесово, където твърдят, че ще „правят бизнес“. По информация на Прокуратурата в Стара Загора с тях се е свързал техен познат и им предложил да оставят камиона и да се върнат на „Тракия“, където да осъществят превоз с празен товарен автомобил до София.

Според предварителна уговорка е трябвало да получат 200 евро, когато пристигнат на посочен паркинг в столицата. Така те отпътуват от Ямбол с 90 мъже от Афганистан, 14 от тях – непълнолетни.

Органите на реда установили, че въпросният товарен автомобил е пътувал неколкократно по маршрута Елхово – София през последните два месеца.

Разследването по случая продължава. В първия работен ден (28.12.2022г.) дежурен прокурор ще внесе в Районен съд – Чирпан искане за постоянно задържане на двамата турски граждани.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории