“Няма пари, няма пари”, крещи кметицата на “Младост”! Вижте какво се е случило при ареста!

Над четири часа продължават процесуално-следствените действия пред Спортната палата в центъра на София след зрелищния арест на кметицата на столичния район “Младост” Десислава Иванчева, предаде blitz.bg.

Преди минути самата Иванчева се обърна към медиите с викове “Няма пари, няма пари”. Арестувана съм, но не знам за какво, стоя вече часове без адвокат, каза Десислава Иванчева пред журналисти.

Снимка: НОВА

На мястото все още е и шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Все още е и значително затруднен автомобилният трафик в района. Това съобщи по-рано говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. „Разследването се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

Вмомента се извършват претърсвания и разпити на свидетели. Повече информация ще бъде представена утре, в 11.00 часа, в Съдебната палата“, коментира прокурор Арнаудова. Арестът е извършен на на кръстовището на бул. “Васил Левски” и ул. “Ген. Гурко” пред Министерство на спорта.

Иванчева била хваната с крупна сума пари – 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.  При акцията били задържани и заместничка на Иванчева и посредници за предаването на подкупа.