Шефът на новия антикорупционен орган проговори: Имало ли е разговор между Борисов и Ваньо Танов за Мишо Бирата!

КОНПИ (5 Пламен Георгиев (1)

Това е една голяма фалшива новина. Никога не съм разследвал разговора между Ваньо Танов и Бойко Борисов, защото такъв няма. Разследвахме дали има корупция в митниците. Слушахме и Танов. Това заяви в ефира на 120 минути шефът на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев.

“Такъв запис обаче не е имало между тях. Месеци след това се появи такъв разговор в медиите. Разровихме всички документи. На лист хартия бяхме извадили разговор и там видяхме какво е пристигнало при нас. “Проведен разговор между Танов и непознато лице – мъж, на служебна тема, във връзка с лице наречено Мишо Бирата. Нямахме съдържанието на разговора. Няма как да се изписва всеки един разговор, защото това е огромен обем хартия. Ние не знаем дали този разговор, който изтече в медиите, има нещо общо с този лист. Ние никога не сме били свидетели на този разговор. В последствие имаше друго дело, което го разследва”, каза той.

“Не знам защо Кутев ме свързва с Цветанов. На заседанието на парламента се казаха куп лъжи, че съм бил зависим човек и нашата институция нямала високо доверие. Нищо от това не е вярно”, смята Георгиев.

“Всеки, срещу когото имаме сигнал, ще бъде разработен. Ако се съберат доказателства, ще подадем информация към прокуратурата”, отсече той.

“Депутати ме питаха кои хора ще предложа за членове на комисия. Ще избера тези, които да експерти. Г-н Николов е един от вариантите, защото е професионалист. Ще избера експерти във всяка една сфера – един за незаконно придобитото имущество, такъв с публичния регистър, такъв за конфликта на интереси и т.н.” каза Георгиев.

“Аз съм улеснен, защото имам пряк поглед върху много експерти. Техните биографии ще разсеят всякакво съмнение, че нещата са нагласени. Ще преценя кой да е член, но аз избирам. Не знам вече дали депутатите ще се съгласят да ги гласуват. Отнели сме 109 милиона лева от комисията за незаконно придобитото имущество. Аз вече работа там нямам. Машината работи идеално. Искам да съм полезен”, каза още той.