Сидеров изригна жестоко срещу Симеонов в ефир: Ние те направихме политик! Извини се, бе!

Волен Сидеров

Интервю на Волен Сидеров пред Дарик радио стана поредното доказателство за пълния разрив в отношенията на Обединените патриоти и по-точно между лидера на Атака и вицепремиера Валери Симеонов. Капката, преляла чашата в тази връзка, стана изказването на Симеонов към руския патриарх Кирил. След този момент Волен Сидеров предприе яростна словесна атака срещу своя колега.

Разговорът в Дарик стана поредна подобна сцена, след като на пръв поглед нормално интервю стана епизод пореден от поредицата на Сидеров “Извини се, бе!”. Какво каза лидерът на “Атака” за Симеонов:

“От няколко месеца насам му обяснявам и му казвам: Направихме те вицепремиер, направихме те политик. Питай, ако не ти е ясно. Аз съм човек, който знае какво значи православие и богословие”, каза Сидеров.

Попитан какво има предвид с “направихме те вицепремиер”, Сидеров отговори, че избирателите на Обединени патриоти са го направили, както и тези на Атака. “Тези, които Симеонов нарече лумпени”. Става въпрос за изказване на Симеонов след изборите през 2013-та, когато лидерът на НФСБ каза за избирателите на Атака, че са “„лумпени, прости и тъпи хора, малоумници”.

От този момент нататък интервюто е само опит за разговор. Сидеров се надговаря с водещата и започва да иска сметка защо журналисти не са поискали обяснение от Симеонов за това му изказване.

“Извадете записа и припомнете, за да видите през какви изпитания съм минал”, каза Сидеров.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *