Екшън в София! Дъщеря на дипломат нападна екип на Спешна помощ с юмруци и ритници…

линейка

Грозен инцидент се е случил в посолството на Украйна в София. От столичния Център за спешна медицинска помощ съобщават, че лекари са били забавени на входа на посолството от проверяващи и дипломатът, за когото бил подаден сигналът, е починал. 

В момент на афект дъщеря му се нахвърлила върху медиците с юмруци и ритници. Сигналът за влошено състояние на 39-годишен дипломат в посолството на Украйна бил подаден в неделя вечерта. Спешните медици са пропътували разстоянието от площад “Сточна гара” до кв. “Овча купел” за 10 минути, обясни пред Дарик Катя Сунгарска, говорител на центъра.

Над пет минути обаче им трябвали, докато преминат проверките на входа на посолството, след които заварили пациента починал. “Проследихме GPS-а на линейката, пътували са със сирени и светлини, за 10 минути са стигнали. Имало е забавяне 5-6 минути на входа, защото това е посолство и трябва да се извършват необходимите действия за проверка. В момента, в който екипът ни е отишъл, човекът е бил починал. Въпреки това нашият лекар е направил пълния обем реанимационни действия.

Всичко възможно сме направили”, обяснява Сунгарска. “Що се отнася до самия инцидент – нашият лекар е извикал полиция, те са дошли, извадили са екипа. Искали са им обяснения. И оттук на сетне тези органи трябва да си свършат работата”, поясни говорителят на Спешната помощ. Спешният лекар и парамедикът нямат сериозни наранявания след инцидента, не е ясно обаче каква е била причината за смъртта на дипломата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *