Е сега стана страшно на “Герена”! Феновете изхвърлят Спас Русев

7 Dni Sofia31.05.201742600
спас русев

Управителният съвет на Тръст “Синя България” взе решение за свикване на Общо събрание на ПФК Левски АД в качеството си на миноритарен акционер. Това ще се случи, ако мажоритарният собственик Спас Русев не се срещне с организацията на привържениците в рамките на настоящия спортно-технически сезон. На срещата, на която г-н Русев беше поканен от тръста и за която бе потърсено съдействие от изпълнителния директор на клуба Красимир Иванов, ще се обсъдят въпроси, свързани с управлението на клуба, финансовата му стабилност и стратегията за развитие на представителния отбор.

Дневният ред на Общото събрание на ПФК Левски АД ще бъде обявен допълнително, но той ще включва гласуване за смяна на г-н Спас Русев като член на Надзорния съвет на клуба заради липсата на контрол върху управлението, както и стартиране на процедура за превръщането на ПФК Левски АД в публично акционерно дружество. На Общото събрание, висш орган на управление на дружеството, акционерите ще се запознаят със стратегията на спортния директор г-н Даниел Боримиров за развитието на клуба като резултати, етапи и цели в отделна точка от дневния ред.

Управителният съвет на Тръст “Синя България” взе решение да изпрати официално писмо с въпроси, свързани с финансовото състояние и управление на клуба до изпълнителния директор г-н Красимир Иванов, в което очаква конкретни отговори съгласно закона и в качеството си на миноритарен акционер.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *