Бяс в ДеБъ след видеото на Борисов! Обявиха Христо и Гнома за пудели на Киро и Асен: Малоумници

7 Dni Sofia25.04.2024
христо иванов ген атанасов

„Честито на новата коалиция! „Честито на „Възраждане“, ние се отървахме от ПП, честито на колегите от ИТН и БСП, честито на ПП и ДБ, които си намериха нови партньори! Ние ще бъдем една достойна опозиция“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, с което отприщи истинки бяс у привържениците на Демократична България.

Борисов каза, че ще запознае евроатлантическите партньори защо ползваме само руски газ и петрол.

И представи мотивите на ПП–ДБ за искането за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков. „Г-н Петков атакува Росен Желязков, че е нарушил правилника по чл. 48 ал. 5 – Проект на решение относно необходимостта от предоставяне на нова сграда на Конституционния съд, Проект на решение за изменение и допълнение за дейността на НС, Закон за съдебната власт“, подчерта Борисов.

По думите му „ПП–ДБ са лицемери“. „Точка 4 е Законопроект за изменение и допълнение на закон за контрол по прилагане на ограничителни мерки по повод действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Затова Росен Желязков го приеха на крака в украинския парламент – срам за колегите от ПП–ДБ“, категоричен бе той.

Привържениците на ДеБъ пък са бесни, защото лидерите Христо Иванов и Атанас Атанасов са се хванали на евтиния план на Кирил Петконв и Асен Василев да ги омаскарят, прикрепвайки ги към БСП и „Възраждане“.

„Промяната са пътници. И шансът им е да покажат, че и ние сме маскари. Срамно е с „Възраждане“ да гласуваме сваляне на председател на НС, който бе посрещнат на крака и с аплодисменти в Рада-та на Украйна. И заставаме зад БСП, според които този вот бил наказание и за малоумните промени в Конституцията. Е как Христо Иванов подкрепя вот, който е заради…неговите писани промени? Наистина ни поставяте в малоумна ситуация преди изборите“, е лайтмотивът в коментарите в социалните мрежи зад ДеБъ.