Помните ли служителя на “Автомагистрали”, пометен жестоко на “Хемус”? Ето какво се случва с него сега…

660_b1b1bce8030c49df9379349c1dfcf914

Служителят на „Автомагистрали“, който оцеля като по чудо при тежката катастрофа на „Хемус“, отново е на работа, предава Би Ти Ви.

„Започвам отново. И стискам зъби…“, закани се Николай Шишков от болничното легло преди осем месеца.

Дни преди това, на Великден, той и негов колега, с когото поддържат магистралата, се притичват на помощ на шофьор, пострадал при катастрофа. Слагат конуси. След секунди с бясна скорост ги помита друг водач. В аварийната лента.

„Периферно със зрението си виждам, че идва кола. Само му казах: „Ванка, бягай!“ И нищо повече не помня“, разказа тогава Шишков.

Иван умира. Загива и Йото Ахчийски – шофьорът от първата катастрофа.

Днес Николай все още се възстановява, но вече ходи. И се е върнал на работа. Отново на магистрала „Хемус“.
„Живея втори живот – казва той. – Самата воля, самото желание за живот, може би това ми помогна на 90% да съм това, което съм в момента. Не съм падал духом и две минути.Постоянно съм бил с тази мисъл – че трябва са стана, да тръгна, да хвърля патерици и всичко да бъде, както беше“Мъжът обаче не вижда промяна в поведението на шофьорите.

<„Повече трябва да се мисли, да се внимава. Като видят мокър път, да се съобразяват със скоростта. Самочувствието на някои хора е в повече… Трябва да се вземат мерки. Ние се избиваме без война“, казва Шишков.

Виновникът за катастрофата на Великден все още не е наказан. А Николай избягва да се връща на мястото, но твърди, че не изпитва страх.
Новата година ще посрещне на работа.

„Излизам, гледам възможно да си спазвам правилата. Не мисля за инцидента, дали ще ми се случи, или не“, казва той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *