Нинова предостави новите планове на БСП: Ще внесем промени в социалното осигуряване, които ще помогнат на родителите…

Корнелия Нинова (6)

Ще внесем промени в Кодекса за социално осигуряване, които ще подпомогнат родителите на жертвите от военни мисии. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща със семействата на загиналите военнослужещи в атентата в Кербала, предаде агенция “Фокус”.

Нинова обяви, че ПГ на „БСП за България” ще внесе законодателните промени през януари 2018 г. „Утре се навършват 14 години от смъртта на 13 военни в Ирак. Срещнахме се с родители, съпруги, деца на нашите войници. Имат нашата почит. Тези хора не искат нищо, освен уважение и почит. Чувстват, че децата им са забравени. Срещнахме се с тях, за да им засвидетелстваме едно уважение и че обществото няма да ги забрави”, каза лидерът на БСП. Тя обяви, че по време на срещата е поела още няколко ангажимента към близките на загиналите. „Ще преиздадем книгата „Обречени на дълга”. В нея се описва биографията на тези момчета и героизмът им”, коментира Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че хората са изразили желание да бъде направена паметна плоча за загиналите в Ирак, която искат да бъде в столицата. „Да е на хубаво, централно място. Когато други военни заминават на мисии, да минават оттам, да поставят цветя за колегите и тогава да тръгват”, посочи тя. Нинова се ангажира още БСП да направи документален филм за загиналите български военнослужещи в Ирак и обеща, че ще разговаря с говорителя на партиятам, журналиста Елена Йончева, да го направи.

Корнелия Нинова обясни, че през годините тези хора не са били чути. „Дадоха ми сериозен набор от молби, жалби. Писали са до всички инстанции, досега не се е случвало”, поясни лидерът на БСП. “Фокус” припомня: През 2003 г., на 27 декември, в Кербала, Ирак е атакувана с камион-бомба установената в града първа база на български войски в Ирак – база „Индия“. След атаката загиват петима български военнослужещи, а 27 са ранени.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *