Изумително нагла атака срещу Слави! „24 часа“ изкопа Волен Сидеров, за да каже, че жените не пускали на Трифонов, защото…

7 Dni Sofia06.12.2017
Слави Трифонов

Държавният на практика вестник „24 часа“ продължава да изплаща данък „съществуване“. Дължащият милиони евро на фалиралата КТБ вестник изрови Волен Сидеров и създаде специална рубрика, за да стартира атака срещу Слави Трифонов.

В безумно интервю на авторката на „свиркаджийската“ книга за Бойко Борисов – Кристина Кръстева, средният пръст на Делян Пеевски, който крепеше кабинетът „Орешарски“ се връща 30 години назад, за да обяснява как жените отбягвали Слави. Апропо, ако мислите, че Кръстева е питала Волен за този среден пръст, бъркате, за друго го е използвала.

Предлагаме ви откъса от интервюто, който очевидно е със специално предназначение:

– Слави Трифонов притеснява ли ви? Той набира скорост.

– Слави Трифонов съм го защитавал, когато го свалиха от Канал 1. Това бях зам.-главен редактор на „Монитор“ и съм писал статии, с които защитавах кукувците, „Хъшове“ и т.н. Той би трябвало да ми е благодарен, защото от мен лошо не е видял. Но през 2005-а, когато влязох в политиката и „Атака“ проби, изведнъж Слави Трифонов започна злостна, яростна и лъжлива кампания срещу мен. Водих дела, осъдих го за лъжа и клевета, но какво от това? Значи един осъден за лъжа и клевета човек продължава да бъде водещ на предаване в една от основните телевизии, претендира да бъде ментор и критерий за политически морал. Даже прави кастинг за политици.

– Не може вие от управлението да сте безразлични към този предстоящ кастинг… Сигурно ви притеснява, че много хора ще му повярват, че ще видят в негово лице алтернативата?

– Не. Има разлика. Ако искаше да влиза в политиката, да заповяда. Това е мъжкото. Досега можеше да дойде. Като иска, като е голям критик на сегашните политици, на сегашната политическа класа и прочие, и знае какво трябва да се направи, да заповяда. Ето, теренът е свободен, моля! Освен това той има предимството, че си води политиката през едночасово предаване всеки ден. Има трибуна, която иначе аз, ако отида в Би Ти Ви и трябва да си платя, трябва да плащам десетки хиляди за рекламно време.

– Цялата ви субсидия ще иде…

– Няма да ми стигне. Така че той има предимството. Има даже двоен стандарт в случая, защото има една трибуна, която вече е наложена, и въпреки това не смее да направи крачката. Ами да направи влизането в политиката, да се пребори. Какъв му е проблемът? Защо трябва да го обсъждаме като някаква евентуална хипотетична сянка, която виси над нас? На мен ми е смешно даже това…

– Защото в момента няма силна алтернатива на управлението.

– Познавам го от студентските години, преди 1989-а година. По една случайност бяхме даже в една компания. Имах една приятелка от Музикалната академия и покрай нея се въртяха тези, които след това станаха „Ку-ку бенд“, начело с Трифонов. Но той не можеше да се каже, че е начело, защото той идваше, разказваше няколко вица, на които никой не се смееше, и си тръгваше. А след това другите оставаха с момичета.

– Но не сте имали общо гадже и не сте се карали за жена?

– Не. И дума не може да става, защото те просто го викаха…

Вие ще го изкарате сега в ролята на шута.

– Да. Те просто го викаха да разкаже вицове, на които обаче никой не се засмиваше. Ама ей така, просто да има и вицове. След което хората се разпределяха по двойки, а той си тръгваше. Това е живата истина, сега не си го измислям. Даже това ми обяснява след това амбицията – такъв човек, който е бил пренебрегван от жените на млади години, след това си го изкарва по друг начин. Той иска да властва. И да, той си направи своята властова територия, и тези, които са работили с него, после разправят, че бил такъв…

– Авторитарен?

– Авторитарен. Мачка, и така нататък…

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.