Ето най-изгодните оферти за студентския празник! Не е истина с една гривна на какво можеш да се направиш в Банско

7 Dni Sofia06.11.2017830
купон
На хижа за студентския празник е сред изгодните оферти месец преди 8 декември, показва проучване на „Монитор“.
Една нощувка в голяма хижа или две съседни, но с общ собственик, предназначени да съберат около 20 души, струва около 1200 лева, или 60 лева на човек. Има и по-малки хижи, където нощувката е 280 лева и така всеки компания от десетина души трябва да даде около 30 лева.
Разбира се, алкохол, консумативи и транспорт не са включени във варианта с хижите. „Така излиза по-евтино и повечето, които избират хижата, го правят, защото е по-спокойно и така са далече от дивата селяния на по-популярните места“, обясни първокурсникът Михаил Христов, който ще прекара 8 декември в компанията да добри приятели в хижа около Кюстендил.
Най-скъпото предложение е за 160 лева на човек в 5-звездния хотел „Феста Уинтърпалас” в Боровец, което включва две нощувки, две закуски и празнична вечеря. Това рекламират флаерите, които се раздават пред висшите учебни заведения в столицата. Закуските, които хотелът предлага, са типично български. В цената от над 150 лева на човек е включена дискотека, а празничната вечеря предлага предястие, основно и десерт плюс малко количество алкохол. Допълнителната консумация се заплаща. На флаерите пише, че се предлага организиран транспорт с луксозен автобус до мястото за празнуване.
Класиката в жанра за студентския празник винаги е бил Банско. Там офертите са и най-много. Така например най-евтино е наемането на апартамент. То може да излезе 77 лева на човек при положение, че сте се събрали компания от 6 или повече души, което хотелиерите предполагат не би било трудно. 3-звездният хотел в Банско „Планински романс“ предлага отново две закуски, две нощувки и празнична вечеря, също за 77 лева на калпак.
Хотелите изпращат и цялостни оферти към първокурсниците. За 130 лева им предлагат две нощувки и две закуски в Банско, като допълнително могат да си закупят специална гривна за 30 лева, която им дава правото и удоволствието да влизат във всяка дискотека в града. На 8 декември таксата вход за една дискотека е около 20 лева. Транспортът не е включен в цената.