Нов удар за Плевнелиев! Жестока буря потроши имението му за 6 млн. лв. в Халкидики

Имението на Плевнелиев

Тежки дни преживява доскорошният президент Росен Плевнелиев. Освен че изпрати в последния им път майка си Славка и един от най-близките си приятели Кристиан Таков – бившият държавен глава претърпя и огромна финансова загуба  от невижданите порои в Северна Гърция. Оказа се, че палатът на Плевнелиев в баровската местност Амаксина в град Уранополи на полуостров Халкидики е сериозно пострадал от извилата се миналата седмица жестока буря, донесена от циклона „Медуза”, пише в. “Уикенд”.

Българи, почиващи на Халкидики, разказват, че тузарското имение на Плевнелиев, което се оценява на 3 милиона евро, е претърпяло тежки поражения от гръмотевичните бури и градушки, извили се над Гърция. Градините в огромния двор на палата са буквално опустошени от пороя, свирепият ураган не е пощадил и голяма част от прозорците и покрива на лятната резиденция на доскорошния президент.

„Щетите са за над 60 000 евро. От няколко дни наемни работници поправят щетите и отводняват приземния етаж на имението, където се е събрало огромно количество вода. Пороят е съсипал част от мебелировката и дървения паркет в къщата на Плевнелиев”, споделят българи, преживели бурята, извила се над Северна Гърция.

По време на бурите Плевнелиев не е бил в имението, но там е била съпругата му Юлияна с двете им деца. Два дни по-късно тя отпрашила за България заради кончината на свекърва си. Сега имението се намира в ръцете на прислугата и наемните работници. Плевнелиева е споделила, че има застраховка срещу природни бедствия, но докато щетите бъдат изплатени, щяло да мине много време.

Плевнелиев придоби имота през 2007 година за 700 000 евро. Съществуват подозрения обаче, че той не е декларирал цената на имота по подобаващ начин и така си е спестил плащането на данъци. Хасиендата се разпростира върху 6-7 декара площ. Застроената площ е пък над 1200 квадратни метра. Местните жители и в момента разказват легенди за интериора на имението.  Твърди се, че само холната му маса е на стойност 100 000 евро и е от кожата на хипопотам и дело на прочут италиански дизайнер.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *