Министър Караниколов издаде сертификати на 4 компании с инвестиции за 23 млн. (Снимки)

7 Dni Sofia19.07.2017740
Министър Емил Караниколов (3)

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификати за клас А инвестиции на две компании, както и сертификати за клас Б инвестиции на други две компании. Четирите компании ще инвестират 22 964 000 лева за разширяването на дейностите им. По този начин ще бъдат създадени 245 нови работни места.

Става въпрос за фирмите „ЛС Тюбс” АД, „ИНТРАМА ПРОТЕК” ЕООД, „Теклас-България” ЕАД и „Астаунд Комерс България” ЕООД. „ЛС Тюбс” и „Теклас-България”.

„ЛС Тюбс” е акционерно дружество, базирано в град Габрово и регистрирано в края на 2016 г. Единият акционер е от България – „СТС Пак Холдинг” ООД, а другият е израелски – „Лагеен тюбопласт” ООД. Дружеството се занимава с производство, продажба и разработка на опаковъчни продукти. Компанията ще направи инвестиция на стойност 10 847 000 лв. в Габрово, с които ще бъдат купени машини и оборудване. През 2017 и 2018 г. е планирано създаването на две автоматизирани производствени линии. За работа с новото оборудване ще бъдат наети 68 души, които ще преминат обучение в Израел.

„Теклас-България” ще направи инвестиция в размер 4 502 000 лв. за изграждане на нов завод в гр. Крумовград. Осъществяването на инвестиционния проект ще създаде 120 нови работни места , а освен това 160 служителя на компанията ще бъдат преназначени. Така общият брой на служителите ѝ ще достигне между 280 и 300 души. „Теклас” е със седалище в град Кърджали и се занимава с производството на каучукови съединения за охладителната, отоплителната и спирачната системи на автомобилите. Също така произвежда пластмасови тръби за автомобилната промишленост на европейския световен пазар.

„ИНТРАМА ПРОТЕК”, която получи сертификат за инвестиция клас Б е учредена през 2003 г. в град Добрич. Компанията-майка на фирмата е „Интрама Сървисиз” ГмбХ, която се намира в Германия. „ИНТРАМА ПРОТЕК” ще инвестира 7 213 000 лв. за придобиване на дълготрайни материални активи. Ще бъдат назначени и 29 нови служители.

„Астаунд Комерс България” е дружество, което е учредено на 1 април 2016 г. във Варна. Основната му дейност е разработката на софтуер, като управители са украинецът Дмитро Головацкий и Иля Виноградски, американски гражданин. Едноличен собственик на капитала на дружеството е базираната в САЩ „Астаунд Холдинг Корпорейшън”. Компанията ще инвестира 402 000 лв. за увеличаване на екипа си от IT специалисти, като планира да открие 28 нови работни места.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *