Полицията на тръни, Асеновград се тресе: 6 футболни агитки идват довечера

7 Dni Sofia02.07.2017882740
28

Специални мерки за сигурност са предвидени днес в Асеновград заради очакващия се голям протест срещу ромите. Тази вечер местните жители ще бъдат подкрепени от хора от цялата страна.

Безпрецедентно обединение на поне 6 от най-лудите футболни агитки се очаква довечера – към града потеглят фенове на Левски, ЦСКА, пловдивските Ботев и Локомотив, Хебър (Пазарджик) и Нефтохимик.

“За днес предвиждаме по-специална организация. Има сили от страната и столицата, така че обезпечаването на протеста и гарантирането на сигурността и обществения ред на територията на община Асеновград ще бъде много по-мащабно, така че да не допуснем ескалация на напрежението и най-вече този мирен протест да не се превърне в инцидент, който да остави негативни последици за цялата община Асеновград. Имаме нагласата да посрещнем всичко онова, което предстои, така че и гражданите да си осъществят своя протест, и да гарантираме сигурността и обществения ред в общината”, обясни главен комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР Пловдив, цитиран от БНТ.

В петък Районният съд в Асеновград остави в ареста деветимата задържани за инцидента.

В профила си във Фейсбук кметът на града Емил Караиванов призова хората да не допускат провокации и демонстрацията да запази мирния си характер. С цел да не се допускат безредици и ескалация на напрежението са мобилизирани допълнителни полицейски сили.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *