Георги Харизанов попиля президента Радев: Ако ни трябваше някой, който да пита, щяхме да изберем журналист за президент…

Георги Харизанов

Задълбочава се не конфликът, а пропастта между институциите. Това каза в обзорното предаване „Мертоном“ на Радио „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов. Според него конфликтът е факт от първите месеци на новия президентски мандат, след като президентът открито е излязъл в опозиция.

По думите му държавният глава все повече по- често хвърля гръмки изречения под формата на въпроси. “Не виждам градивните и смислените политики, които президентската институция формира. Виждам от време на време човек, който хвърля въпроси в публичното пространство, след което се оттегля и казва: „Аз само питах“.

Ако ни трябваше някой, който да пита, щяхме да си изберем журналист или интервюиращ на републиката, а не президент. Държавният глава е част от властта, той не може да бъде опозиционер и не може да бъде човек, който само пита“, коментира Харизанов.

По повод изказването на президента за това, че служебното правителство е събрало просрочени вземания на стойност над 1,6 млрд. лева през 2017г., политическият анализатор Георги Харизанов коментира, че данните за публичните разходи са прозрачни и всеки има достъп до тях.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории