„Юлен“ с първи думи за атаката на зеланата мафия: От месеци настояваме за преговори! Цацаров не е открил никакви нарушения!

Сотир Цацаров (5)

Главният прокурор Сотир Цацаров е отправил препоръка към правителството да предприеме незабавни действия, за да се промени договорът с „Юлен“ за концесията на ски зона Банско, съобщиха от прокуратурата. Според Цацаров трябва да се осигури пълно съответствие за ползваната площ с тази по сключения концесионен договор. Това трябвало да стане при съобразяване с разпоредбите на действащото законодателство, включително и в частта относно определянето на концесионното възнаграждение.

От „Юлен“ коментираха, че те също настояват за преговори, с които да се изчистят всички неясни моменти. И са настояли за това с писмо от март тази година, но все не са започнали разговори. От компанията концесионер допълват, че проверката на Върховната касационна прокуратура не е открила нарушения и няма посочени такива в препоръките на Цацаров.

ВКП стартира проверката на предоставена концесия в Национален парк „Пирин“ по сигнала на „Зелените“ през март.

От прокуратурата уточняват, че са отделени материали по договори между Българската федерация по ски и Министерство на младежта и спорта, за да се установи дали има неправомерно разходване на средства от държавния бюджет. Документите са изпратени по компетентност на Софийска градска прокуратура за допълнителна проверка. /24chasa.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.