Водороден електромобил и водородни коли играчки бяха показани днес за децата! Бяха прожектирани също образователни клипове и филми на…

boy-2022606__340

Водороден електромобил и водородни коли играчки бяха показани днес от 11.00 до 15.00 часа пред сградата на Българската академия на науките, на ул. „15-ти ноември“ 1, съобщиха от пресцентъра на БАН. За Деня на детето бяха прожектирани също образователни клипове и филми, цитирано от Блиц.

Срещу представяне на свидетелство за управление на МПС присъстващите имаха възможността да тестват водородния електромобил „Toyota mirai fuel cell“.

Организатори на инициативата са Институтът по електрохимия и енергийни системи при БАН и „Технократи“, като тя е част от съпътстващата програма на срещата за десетата година на Съвместното предприятие „Горивни клетки и водород“ в София.

Българската академия на науките е партньор в предприятието „Горивни клетки и водород“. Водородните технологии имат огромен потенциал за намаляване на емисиите от CO2 в транспорта и за диверсификацията на източниците на енергия.

Затова тези технологии допринасят за намаляване на емисиите на парниковите газове, позволят да се повиши дела на възобновяемите енергийни източници и значително да се намали общото потребление на енергия.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.