Извънредно! Бойко Борисов изправи Корнелия Нинова пред съда! Битката е жестока…

Корнелия и Бойко

Софийски градски съд гледа делото на премиера Бойко Борисов срещу лидера на БСП Корнелия Нинова заради думите в телевизионно предаване по адрес на министър-председателя „Крадецът викнал: дръжте крадеца!“.

 „В смислов вариант двете дела – на Борисов, и на Нинова, делата са почти еднакви.

Би могло да се каже, че това е интересно дело, защото когато приключи, ще стане ясно дали тези изразни средства, които напоследък употребяват политиците, ще могат да продължат да се ползват.

Смятам, че след това дело, политиците вече ще бъдат принудени да внимават с езика, защото иначе няма да им стигнат субсидиите да се занимават с дела“, заяви след края на заседанието адвокатът на Корнелия Нинова. Той отказа да коментира другото дело на Елена Йончева, срещу Борисов.

По време на заседанието са разпитани по двама свидетели от двете страни. Свидетели на Борисов бяха пиарът на ГЕРБ Никола Николов, както и съветник от Министерски съвет, които заявиха, че премиерът се е почувствал омерзен и обиден от думите на Нинова, което е повлияло на работата му по време на предизборната кампания.

Бояна Божинова – пиарката на БСП, пък е свидетелствала, че Корнелия Нинова също се е почувствала обидена от обръщението „Г-жа Лъжа“ и е била разстроена. Това е потвърдил и друг човек от централана на „Позитано“ 20, предаде ПИК.

На следващото заседание през ноември ще свидетелства бившата екоминистърка Ивелина Василева, тъй като според адвокатите на Нинова тя е присъствала на изява на Борисов в Айтос, където той е нарекъл Нинова „Г-жа Лъжа“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.