Геноцид! Дъщерята на починала пациентка попиля НЗОК: Те подписаха смъртната присъда на майка ми!

нзок

Дъщерята на починалата пациентка в болница „Св.Екатерина“, отишла си заради непоставянето на аортна клапа, разказа пред Нова телевизия за последните дни на своята майка. Радост Теохарова показа документи, според които „пациентката е преценена за включване за чакане в листата“ за въпросната клапа. След решението на болницата листата е изпратена в НЗОК. И оттам най-късно до 2 месеца пациентката трябвало да получи клапата, за да бъде извършена операцията.

„Изминаха тези два месеца и нищо. Здравната каса подписа смъртната присъда на нашата майка! Не става дума за бездействие. Самата операция струва 50 000 лева. До февруари-март тези консумативи, тази аортна клапа не се е заплащала. Изведнъж решават, че тя ще бъде заплащана съобразно стандартите на ЕС. Но у нас в България, българският пенсионер, българският работещ какви пари получава, за да може да си позволи заплащането на тези пари? Ние нямахме възможността да доплатим сумата за операцията на нашата майка“, коментира Теохарова.

„Ако всички ние си мълчим и продължава този умишлен геноцид на българските пенсионери… Знаете ли, че за поставянето на аортна клапа чакат и хора, които не са навършили пенсионна възраст“, допълни тя.

Жената заяви, че семейството й е започнало „война с НЗОК“. „Нашата майка е в спокойния си сън. Но нашите духове няма да останат спокойни! Ще направим всичко в нейна памет, в името на нейните ценности и нейните добродетели, в името на българския народ – като българи ние трябва да се борим, за да живеем в една много по-добра държава. И всеки един от нас – тихият гражданин да има правото на достоен живот“, заяви Радост Теохарова.

Тя е убедена, че майка й е щяла да бъде жива, ако не се е била забавила операцията. „От Касата се скриха. Никой не ни се обаждаше. Ние непрекъснато контактувахме с болницата „Св.Екатерина“. от там ни отговаряха изключително коректно. Поклон пред тези лекари, които си свършиха работата. Но и те чакаха тази клапа. И когато ние попитахме НЗОК какво се случва, от Здравната каса се скриха, никой нищо не каза! Ами как ще се покажат – те подписаха смъртната присъда на майка ми. „Един възрастен човек – нека умира“ – това ли трябва да се случва?! Питам – кой стои зад цялата тази история?! Кой стои начело на Здравната каса?! Министър, зам.-министър“, заяви гневно Радост Теохарова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории