Топ социолог разкри грешките на Румен Радев и как може да загуби доверието на избирателите си

Румен Радев Президент (1)

БСП е силна опозиция. Те държат правителството нащрек. Кабинетът оцеля по-дълго от предвиденото. По-разединени Патриотите изглеждат по-стабилни. На Борисов му е по-лесно да ги стяга. Това каза в ефира на Канал 3 социологът Първан Симеонов по повод навършването на една година на кабинета „Борисов 3“.

По думите му колкото по-нов си в българския политически живот повече се изхабяваш и доверието към теб намалява. „Която и да е политическата сила на власт винаги има негативни оценки към нея“. „Този кабинет има не лоши икономически достижения. Има най-добрите показатели от 20 г. насам“, призна Симеонов.

„Президентът Румен Радев има два пъти по-висок рейтинг от Бойко Борисов. Омбудсманът Мая Манолова също има растящ ръст на доверие. Нейният рейтинг се изравнява с този на президента. Радев рискува доверието на избирателите, критикувайки правителството. Той дойде с тази заявка да е критик. Той играе по ръба. Не виждам да е застрашено доверието в него. Той трябва да играе мъдро в играта на нерви. Той цели да се сблъска директно с Бойко Борисов“, прогнозира социологът.

Според него в България има силна нужда от харизматични личности. „БСП в момента е застанала в малко изолирана среда. В общи линии те произвеждат силни личности, но като че ли се дистанцират от тях. ГЕРБ вижда това и се възползват“, каза той. „ГЕРБ внушиха на хората, че в страната много неща се правят. Хората станаха много по-взискателни. Това изигра лоша шега на някои политици като Десислава Иванчева“, подчерта Първан Симеонов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.