Черно море потопи Септември в първия плейофен мач в битката за Европа

Септември-София-Дунав-Русе-9-1280x928

Черно море победи Септември (София) с 2:1 в първия плейофен мач между двата тима за определяне на местата от седмо до десето в крайното класиране в Първа лига. В герой за „моряците“ се превърна неостаряващият Георги Илиев, който отбеляза и двете попадение във вратата на столичани.

Първият удар беше за Георги Илиев, който стреля от над 20 метра, но Галев спаси в 10-ата минута. В 14-ата минута Георги Илиев центрира, а топката срещна страничната греда на столичани. Десният бранител Стефан Станчев също пробва своя удар в 20-ата минута, но стражът на гостите Галев спаси. Бранителят Елтон дос Рейс се контузи, като беше заменен от Петър Генчев .

Страхотен изстрел на Борис Галчев беше избит от Благой Макенджиев в 27-ата минута. Халфът стреля от над 22 метра, а вратарят изби топката от горния ляв ъгъл. Голмайсторът на Септември Мартин Тошев изпусна с глава отлична възможност още в следващата минута. Крис Гади центрира отлично отдясно, но нападателят не успя да удари добре топката с глава, като я прати в аут.

Буквално в последната минута на първото полувреме ветеранът Илиев даде аванс на Черно море. Капитанът беше фаулиран малко пред наказателното поле на Септември, след което с класно изпълнение прати топката в горния ляв ъгъл на Валентин Галев.

Митов извади Мартин Костадинов на почивката, а Яя Маледже влезе на негово място. Радослав Василев пропусна от няколко метра да вкара с глава в 52-ата минута. Нападателят не успя да нанесе точен удар, но такъв нанесе Мартин Тошев. Таранът на гостите беше изведен отлично от Галчев, след което с майсторство вкара за 1:1 в 57-ата минута. Попадението беше негово десето през тази кампания.

Илиан Илиев пусна Дани Кики, а „моряците“ пропуснаха няколко чисти положения в следващите минути. Първо Галев спаси удар с глава на Василев. Голмайсторът на домакините пропусна още веднъж с глава, като прати топката в аут от три метра в 67-ата минута. Последва пропуск на Кики, който стреля силно, но на сантиметри от лявата греда. Това стана в 69-ата минута, а малко след това Кики се контузи и бе заменен от Марек Кузма.

В 76-ата минута Черно море получи право да изпълни дузпа. Даниел Димов скочи с глава, а Фабиано изби топката с ръка в малкото наказателно поле. Реферът посочи бялата точка и даде втори жълт картон на бразилеца. Зад топката застана Илиев, който донесе отново аванс на „зелено-белите“.

Резервата Мирослав Будинов имаше възможност да изравни, но Димов се намеси в 88-ата минута.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.