Караниколов с важни новини за всички българи: Ще скочат ли цените, когато влезе еврото?

Министър Емил Караниколов (5)

Аз съм член на правителството и защитавам позицията на правителството. България е демократична държава. Питайте Волен Сидеров за посещението му в Крим. То е направено с частно финансирано и държавата няма нищо общо с него. Самият Сидеров не е член на правителството. Аз съм номинация на „Атака“ в кабинета, но пак ще повторя, че стоя зад правителствената позиция по темата.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на икономиката Емил Караниколов.

„За изминалата година отчетохме 3,6% ръст на икономиката. За тази година очакваме ръст от 4%. Правителството работи, за да можем да влезем в чакалнята на еврозоната. Изпълнили сме всички условия. Няма държава, която да е приела еврото и да се оплаква. Влизане в еврозоната ще повиши доверието в българската икономика. Не считам, че приемането на еврото ще доведе до поскъпване на цените.

Ние и сега сме вързани към еврото. Със сигурност ще имаме много повече ползи от влизането в еврозоната“, категоричен беше министърът. „На първо място по инвестиции в България е Холандия. За 2017 година имаме над 900 млн. евро преки чужди инвестиции, които са насочени главно към разширяване на съществуващия бизнес.

Никой вече не говори за корупция. Основният проблем на бичнеса е липсата на работна ръка. Безработицата в България е 5,9%, което е рекорд. Правителството направи много, за да се преодолее липсата на квалифицирана работна ръка. Най-важното за нас са инвестициите и развитието на производството“, разкри Караниколов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.