Валери Симеонов захапа Йончева: Разкрива държавни тайни и помага на трафикантите

Валери

Валери Симеонов и Елена Йончева продължават разправията помежду си заради оградата по границата. Двамата спориха задочно в студиото по Нова телевизия. Вицепремиерът предупреди Йончева, че тя разкрива държавни тайни.

Депутатът от БСП се включи по телефона и отрече обвиненията, че е заплаха за националната сигурност. „Въпрос на студио и хигиена. Сега ще отговоря – тя още веднъж оповести къде е проблемът с тези камери. Отвсякъде трафикантите научават за състоянието на границата“, заяви Валери Симеонов.

Той обвини Йончева, че тя упоменава точно имена на пирамиди. И я запита откъде тя има такава информация. Валери Симеонов подозира, че бившата журналистка получава информация дори от президентството. Той я разкритикува и за това, че тя е показвала снимки на места, където оградното съоръжение е било съборено по времето на Пламен Орешарски, като й напомни, че сегашното управление няма нищо общо.

„Не може да се прави политическа дъвка с това“, реагира Валери Симеонов. Той и Йончева така и не изгладиха позициите си. Депутатът от БСП продължи да настоява, че има „спестяване“ от двуредовата ограда. Тя е категорична, че цялата информация, която изнася, е публична.

„Голям късмет е, че България е в ЕС. Аз ви благодаря, че не изпращате някакви команди да ме арестуват за това, че ме наричате национален предател“, заяви Елена Йончева. Валери Симеонов пък й заръча: „Когато говорите за оградата, внимавайте. Успех ви желая“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.